Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Έξυπνα άρματα μάχης.



Υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που κάνουν τον Ιαπωνικό type  10, το πιο έξυπνο άρμα μάχης στον κόσμο. Ένα από τα χαρακτηριστικά είναι το ισχυρό  Robust C4I system 


Το σύστημα C4I  δίνει στο άρμα μάχης την ικανότητα άμεσης επικοινωνίας εντός του δικτύου JGSDF , επιτρέποντας το να μοιραστεί ψηφιακές πληροφορίες με τις θέσεις διοίκησης, καθώς και με το ενδεχόμενο σύστημα πληροφορικής που έχει το Πεζικού, Regiment Command Control System  (ReCS). 

Αυτό επιτρέπει τόσο την επιλαρχία αρμάτων όσο και το πεζικό να εργαστούν με τη μέγιστη συνοχή. 

Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι δικαιολογημένα, πολύ μυστικοπαθής σχετικά με το σύστημα. Ως εκ τούτου, ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το πώς λειτουργεί, ή οι εικόνες του συστήματος δεν είναι διαθέσιμες από αυτή τη στιγμή.


Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του άρματος μάχης  είναι η ικανότητα δικτύωσης που επιτρέπει στα άρματα να σχηματίζουν ασύρματο δίκτυα στο πεδίο της μάχης. 

Diagram of how the C4I system works. 1: Command vehicle spots the enemy vehicle. 2: Commander plots the vehicle’s position using the C4I computer system. 3: The information is shared to other tanks in the area. 4: With the information, the target is acquired. 5: Target is engaged.
Λίγα είναι γνωστά για αυτή τη διοίκηση, τον έλεγχο, τις επικοινωνίες, τους υπολογιστές, και το σύστημα πληροφοριών ( C4I), αλλά μπορεί να συνδέσει το δίκτυο δικτύωσης και επικοινωνιών του "Command Control System" για τη συνεργασία του άρματος μάχης -Πεζικού. Το άρμα μάχης μπορεί ακόμη και να μοιραστεί δεδομένα που συλλέχθηκαν από το πεδίο μάχης μιας και διαθέτει όραση 360 μοιρών στο RCCS.



Έγιναν επίσης δοκιμές με τον type 74 και τον type 90, αλλά το ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος για το σύστημα σε αυτά τα οχήματα.



Εκτός από τη δοκιμή λειτουργίας στο type 10, υπάρχει επίσης δοκιμές και στη Νότια Κορέα στο άρμα μάχης K2 "Black Panther" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου